StressNå sitter jeg her i klasserommet. Kjenner hodet dunker. Det er fortsatt lunch. Jeg sitter her og venter på å bli bedre etter en føling.
picture0071 picture0072
Jeg er stressa, stressa, stressa.


Hva er stress?

"Stress betegner en belastende fysisk eller psykisk tilstand. Kortvarig stress kan være nyttig, mens langvarig stress kan medføre risiko for livstruende sykdommer. Det henger særlig sammen med utskillelsen av adrenalin og kortisol. Det er dokumenteret at langvarig stress kan forårsaker helseproblemer, slik som å skade hjertet og kretsløpet, og det øker risikoen for alvorlige infeksjonssykdommer og kreft. Det er også funnet sammenheng mellom stress og f.eks. benskjørhet og sukkersyke. De psykiske symptomene på stress er blant annet impulsiv atferd, følelsmesmessig ustabil, trang til å gråte, manglende konsentrasjon, tretthet, små lyder irriterer samt rastløshet. De fysiske symptomene er hjertebank, tørr i hals og munn, stamming, søvnvansker, svettetokter, mageproblem, hodepine, nakke- samt ryggsmerter. Stress kan gjøre den stressede trist og i verste fall føre til depresjon. Stress kan også gjøre oss gamle før tiden"

Kilder: Wikipedia.


Bare så du vet det.


- Katarina Helene

Én kommentar

Anna Maria

17.mar.2009 kl.13:14

Vi har likedan russegenser (Y)

Skriv en ny kommentar

Katarina Helene

Katarina Helene

18, Oslo

Navnet er Katarina Helene. Venner kaller meg Kat, men på nettet liker jeg Staaas. Hvorfor? Fordi livet er stas! Jeg går på Røyken Videregående Steinerskole, i MK3. Jeg er hobbyfotograf, og skal gå på Filmproduksjon på Fana FHS til høsten. Har en super kjæreste.

Kategorier

Arkiv

hits